Odchod z McLarenu mistrům prospívá, popíchl Alonso

Odchod z McLarenu mistrům prospívá, popíchl Alonso

Fernando Alonso podruhé podpořil přestup Lewise Hamiltona. Podle něj se těm, kdo odešli z McLarenu, často dařilo lépe.

Alonso nedávno prohlásil, že odejít z McLarenu bylo nejlepším rozhodnutím jeho života, a dodal, že by proto našel porozumění pro případný odchod Lewise Hamiltona.

Teď, když je Hamiltonův přestup do Mercedesu oficiální, si Alonso neodpustil další štiplavou poznámku na adresu svého bývalého zaměstnavatele.

"Myslím, že je to normální, je to další krok v kariéře," komentoval Hamiltonův odchod. "Pro Lewise je to myslím dobře, že jde dál, a pro McLaren..."

"Prost odešel, Senna, pak já, teď Lewis. A obvykle za lepším životem, za dobrou změnou. McLaren 14 let nevyhrál pohár konstruktérů, většinu těch roků mělo občas nejlepší auto. Jsem si jistý, že Lewis chce také vyhrávat."

Mercedes sice má od svého návratu do formule 1 horší výsledky než McLaren, to se ale podle Alonsa změní s příchodem Hamiltona. "Je považován za jednoho z nejlepších jezdců, příští rok si to podle mě bude víc užívat."

"Bude velmi konkurenceschopný a myslím, že od příštího roku bude bojovat o šampionát. Mercedes je s Rossem Brawnem top tým a mají za sebou potenciál velké společnosti. Takže jsou silní."

Doporučujeme

Články odjinud