Organizátoři ve Spa zvýšili bezpečnostní opatření

Organizátoři ve Spa zvýšili bezpečnostní opatření

V reakci na teroristické útoky, které v posledních měsících zasáhly Paříž, Brusel nebo Nice, organizátoři Velké ceny Belgie ve snaze zvýšit bezpečnost fanoušků zpřísnili bezpečnostní opatření.

Promotér závodu André Maes řekl, že bylo prodáno o 25 procent více vstupenek než v loňském roce a že příští víkend bude na okruhu ve Spa-Francorchamps vyprodáno.

Zvýšení návštěvnosti, která souvisí také s výkony v Belgii populárního Maxe Verstappena, zároveň znamená větší množství bezpečnostních opatření.

„Stejně jako všechny populární akce, které přilákají desítky tisíc lidí, máme přísné instrukce týkající se třetího pohotovostního stupně v reakci na nedávné nešťastné události v naší zemi i jinde,“ řekl Maes.

„Po tom, co se stalo v Nice, musíme oddělit prostor pro chodce od jízdních pruhů pro automobily, proto jsme například odstranili všechny nákupní zóny před (zatáčkou) La Source.“

„Zavedli jsme velké množství dalších kontrol tašek a přenosných chladicích boxů, v případě nutnosti pak bude provedena i osobní prohlídka. Dočkali jsme se také podpory od armády, která nám pomůže na místě zajistit maximální bezpečnost. Pro nás je bezpečnost prioritou. Diváci sem mohou přijít bez jakýchkoliv obav.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud