Panama Papers: obří skandál postihl i osobnosti formule 1

Panama Papers: obří skandál postihl i osobnosti formule 1

Světovými médii hýbe únik dokumentů, které mají dokládat, jak se politici, podnikatelé ale i další lidé snaží ukrývat své bohatství v daňových rájích. Nechybí ani jména spojená s formuli 1.

Desítky prominentních politiků a byznysmenů z celého svět ukrývají své bohatství v daňových rájích, aby předešli jeho zdanění úřady svých vlastních států. Vyplývá to z dokumentů uniklých z právní firmy Mossack Fonseca. Dokumenty podle BBC dokládají, jak v Panamě sídlící poradenská firma pomáhala svým klientům co nejefektivněji se vyhnout platbě daní či legalizovat zisky z nelegální činnosti. Podrobnosti se dočtete například na webu E15.

Zatímco světová média řeší, který podnikatel či politik je na seznamu, italská média informují, že se záležitost týká i osobností formule 1. Konkrétně jde o bývalého prezidenta Ferrari a současného šéfa Alitalie Lucu di Montezemola a také bývalého jezdce Jarna Trulliho.

Trulli závodil v F1 v letech 1997 až 2011 za Minardi, Prost, Jordan, Renault, Toyotu a Lotus. Vloni měl ve formuli E vlastní tým, který ale na začátku letošního roku po vleklých problémech skončil.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud