Penalizace pro naše jezdce jsou návratem starých časů, bojí se Force India

Penalizace pro naše jezdce jsou návratem starých časů, bojí se Force India

Oba jezdci Force Indie dostali za kolize při GP Malajsie penalizaci 10 sekund. Force India sice rozhodnutí komisařů respektuje, ale připomíná doporučení z loňského roku.

Vloni bylo vydáno doporučení, aby se k penalizacím přistupovalo jen vzácně. Sportovní komisaři by měli trestat jen tehdy, když jezdec způsobí tomu druhému vážnou škodu nebo se jednalo o incident, který mohl vyústit v nebezpečnou situaci. Byl to případ i prohřešků jezdců Force Indie?

„Je to těžké, protože nemohu vidět všechna data,“ řekl pro Autosport Bob Fernley, který upozorňuje, že je třeba rozhodnutí respektovat a podívat se na něj z různých úhlů pohledu.

„Ale před časem jsme zaujali postoj, že pokud to nebude do očí bijící nebo nebezpečný manévr, tak necháme závodním incidentům výhodu pochybnosti. Jen si myslím, že bychom měli být opatrní, abychom se nevrátili tam, kde jsme už byli. Současně s tím ale plně respektujeme rozhodnutí sportovních komisařů. Nebuďme ale přehnaně opatrní, nechme je trochu závodit, protože to ke vzrušení ze závodů patří.“

Fernley se domnívá, že kolize mezi Pérezem a Grosjeanem nebyla tak jednoznačná.

„Je to rychlá zatáčka a Romain byl na vnějšku. Checo měl zřejmě v zatáčce problémy a nejsem si jistý, že měl moc možností, kam mohl jet. Neviděl jsem to jako zvlášť nebezpečné. Byl to odvážný manévr od Grosjeana. Myslím, že Checo neměl moc místa, to je vše.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud