Piloti McLarenu věří v dramatický obrat k lepšímu

Piloti McLarenu věří v dramatický obrat k lepšímu

Alonso předpovídá zrychlení o více než dvě sekundy na kolo.

Jezdci týmu McLaren Fernando Alonso a Jenson Button jsou přesvědčeni, že jejich stáj je schopna dát v letošním roce zapomenout na velice nepovedenou sezónu 2015 a výkonnostně se posunout pořadím vzhůru.

McLaren se pro rok 2015 rozhodl nahradit v roli svého dodavatele pohonných jednotek Mercedes Hondou, která se vrátila do formule 1. V první sezóně však výrazně zaostávala za konkurencí co do využívání hybridního systému.

Alonso však vstupuje do ročníku 2016 s novým optimismem a věří, že McLaren může zrychlit o více než dvě sekundy na kolo a vrátit se mezi přední týmy.

„Myslím, že relativně to bude více (než dvě sekundy),“ řekl Španěl. „V některých částech roku jsme vůbec neoptimalizovali vůz.

Teď už víme o něco jasněji, jaké jsou silné stránky vozu a v tom ohledu z něj potřebujeme dostat o trochu víc.

Víme, že pohonná jednotka nás omezovala ze všeho nejvíce, takže co se týče designu (vozu) a filozofie, nic (pro rok 2016) výrazně neměníme. Víme, jaký deficit máme ve srovnání s ostatními vozy na rovinkách.

Pokud tedy aplikujeme některá řešení a všechno bude fungovat, jak čekáme, pokrok v čase na kolo bude obrovský.

Máme řešení, která jsou logická a poměrně dobrá a udržujeme motivaci vysoko, protože si myslím, že (v roce 2016) to bude úplně jiný obrázek.“

Kolega Button nedávno dodal: „Bylo skvělé vidět Ferrari nabrat rychlost. Slyšel jsem zvěsti, že přes zimu našli sto koní. Nevím, jestli je to pravda, nebo ne. Cokoliv ale našli, bylo to ohromné a při mnoha příležitostech bojovali s Mercedesem. Bylo dobré to vidět.

Je jasné, že my musíme udělat ještě větší pokrok, chceme-li toho dosáhnout, ale dá se to přes zimu zvládnout.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud