Pokud získá superlicenci, nastoupí možná za Caterham v Monze Merhi

Pokud získá superlicenci, nastoupí možná za Caterham v Monze Merhi

Jak jsme vás již informovali, v kokpitu caterhamu by se ve zbytku sezóny mohl objevit už čtvrtý jezdec. Velmi blízko k sedačce má podle španělských médií Roberto Merhi.

Ve Spa-Francorchamps prodal Caterham sedačku na jeden závodní víkend trojnásobnému vítězi 24h Le Mans Andrému Lottererovi, který nahradil Kamuje Kobajašiho. V Monze by stejnou příležitost mohl dostat právě Merhi, podle kterého je jedinou překážkou superlicence opravňující k účasti v závodním víkendu F1.

Tu lze získat buď absolvováním minimálně 300 kilometrů ve voze F1 například v rámci testů, případně úspěchy v nižších formulových kategoriích GP2 nebo Světové série formule Renault 3.5. Merhi nic z toho zatím nedokázal, v roce 2011 se však stal šampionem Euroserie F3 a vyhrál také soutěž International Trophy F3, kterou zastřešovala Mezinárodní automobilová federace (FIA).

Caterham si prý za závodní sedačku na jeden víkend účtuje 300 000 eur, které je Merhi připraven zaplatit. „Není stoprocentně jisté, že pojedu v Monze, ale šance jsou vysoké, jestliže budu mít včas superlicenci,” řekl 23letý Španěl, který letos závodí právě v seriálu formule Renault 3.5.

„Zaměřuji se na to, abych vyhrál šampionát ve Světové sérii, a když se budu moct zúčastnit F1, tak to bude hezká odměna, pro letošní rok to však není prioritou.”

Pokud by byl skutečně v Monze týmovým kolegou Marcuse Ericssona Merhi, ve zbytku sezóny by tým už nemohl do kokpitu posadit žádného dalšího jezdce. Pravidla totiž povolují jednomu týmu za sezónu nasadit maximálně čtyři piloty.

Doporučujeme

Články odjinud