Příští rok musí být Ferrari před Mercedesem, říká Arrivabene

Příští rok musí být Ferrari před Mercedesem, říká Arrivabene

Šéf italské stáje se nehodlá spokojit pouze se sníženou ztrátou.

Ferrai musí v roce 2016 výkonnostně předčit Mercedes, nestačí se pouze v současné době dominujícímu týmu přiblížit, řekl Maurizio Arrivabene.

Na otázku, jaký pokrok od následující sezóny očekává, šéf stáje z Maranella odpověděl: „Chcete-li mé upřímné očekávání, není to jen být jim blíž, ale být před nimi. Řeknu vám to ve vší skromnosti, ale být blíže... Blíže už jsme teď. My musíme být příští rok před nimi.“

Nevýkonný předseda představenstva Mercedesu Niki Lauda před Velkou cenou Brazílie naznačil, že současná pohonná jednotka Ferrari se již výkonnostně vyrovná Mercedesu.

Arrivabene na jeho vyjádření reagoval slovy: „Když to říká Niki, pak je to upřímně docela podezřelé. Ale když se podíváme na data, jsme tam, protože nás motorářský partner odvedl skvělou práci.

Chtěl bych využít této příležitosti a všem poděkovat, protože motor je jádrem auta a my máme jiné oblasti vozu, na kterých musíme pracovat.

Letos ale nebylo možné udělat nějaké zásadní změny, takže se těšíme na příští rok.

Pochopitelně, do příští sezóny nemůžeme jít se stejným motorem jako letos. Těšíme se, že auto vylepšíme v každém ohledu. Motor se pro letošek hodně posunul a pro příští rok velice tvrdě pracujeme na všech oblastech.“

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud