Pro Verstappena je motor noční můrou, Kvjat volá po změnách

Pro Verstappena je motor noční můrou, Kvjat volá po změnách

Jezdci týmů Red Bull a Toro Rosso, jejichž vozy pohání motory Renault, se vyjádřili k problémům s francouzskou pohonnou jednotkou.

Max Verstappen popsal motor Renault jako "noční můru", která by týmu mohla překazit dosáhnout jeho cíle, a to umístit se v letošním hodnocení Poháru konstruktérů na páté pozici.

Nyní se stáj z Faenzy dělí s Lotusem o šestou příčku. Bodů přitom mohli mít více, ovšem Verstappen tři z prvních čtyř závodů nedokončil kvůli technickým problémům, když musel několikrát odstoupit i z bodovaných pozic.

„Myslím, že auto na to (páté místo) má, je to jen o těch věcech uvnitř, které jsou tak trochu noční můrou,” řekl Verstappen Autosportu.

„Nebudu vám o tom lhát, myslím, že to všichni vidí. Mohli jste to vidět u (Daniela) Ricciarda, která předvedl v cíli ohňostroj (na konci Velké ceny Bahrajnu jeho motor explodoval a z jeho vozu se vyvalil obrovský oblak kouře - pozn. redakce).”

Verstappen musel v Bahrajnu jet kvůli elektrickému problému na omezený výkon. Z obavy o motor 17letý Verstappen ve 34. kole ze závodu odstoupil. Týden před tím v Číně musel z bodované pozice odstoupit čtyři kola před cílem, když mu selhala pohonná jednotka.

„Celý závod jsem měl problémy s motorem,” řekl po závodě v Bahrajnu. „Po první zastávce jsem musel přejít do bezpečného módu. Na rovinkách jsem ztrácel spoustu výkonu. Byl jsem pro všechny snadný cíl. V jednu chvíli jsem jezdil sám a čekal, až mě předjedou o kolo.”

Je čas přejít od slov k činům, adresuje Renaultu Kvjat

Se situací kolem pohonných jednotek Renault je nespokojen také Daniil Kvjat z Red Bullu.

„Už nechceme žádné sliby, chceme vidět samotný progres,” řekl Rus, který v dosavadních čtyřech závodech nasbíral pouhé čtyři body.

„Jak lidi z týmu, tak od motoru, všichni se chceme zlepšit. To ale znamená spolupracovat s Renaultem, pracovat na šasi, musím zapracovat i na sobě. Je to dlouhý proces, snad s něčím přijdeme.”

První příležitost bude mít Red Bull a Renault za dva týdny ve Španělsku, kam již tradičně většina týmů chystá velká vylepšení.

„Plánujeme nějaká vylepšení, stejně jako další týmy,” řekl Kvjat. „Snad to bude fungovat, jsem přesvědčen, že se tým posune vpřed, protože zatím jsme šli jen dozadu.”

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud