Proč nejsou žádné zprávy o Schumacherovi?

Proč nejsou žádné zprávy o Schumacherovi?

O zdravotním stavu Michaela Schumachera jsme toho za téměř 16 měsíců slyšeli jen velmi málo. Potvrzeny byly snad jen informace o jeho převozech. Autosprint se zamýšlí nad tím, proč tomu tak je.

Je pravdou, že v německých médiích se toho o zdravotním stavu sedminásobného mistra světa moc nepíše. Rodina Schumachera jeho stav prakticky nekomentuje. Občas se objeví jen stručné prohlášení, že to bude dlouhá cesta a musíme být trpěliví.

Autosprint píše, že Schumacherova manažerka Sabine Kehmová vynakládá velké množství energie na to, aby tomu tak zůstalo a média o stavu bývalého jezdce formule 1 nepsala. Do médií prý systematicky chodí dopisy s upozorněním, že v případě zveřejnění informací budou čelit tvrdým žalobám.

O Schumachera se má doma starat početný zdravotní personál, který podle Autosprintu podepsal velmi přísné sliby mlčenlivosti.

Opačná je situace u Julese Bianchiho. Jeho rodina už krátce po nehodě uveřejnila přesnou diagnózu a o stavu Francouze informuje. Není to sice příliš často, ale to souvisí nikoliv s mlčením, ale s tím, že se stav Bianchiho bohužel příliš nemění.

„Lidé, kteří na něj myslí a modlí se za něj, jsou velmi motivující,“ řekl nedávno jeho otec pro Nice Martin. „Jsem si jistý, že je Jules slyší! Chci všem poděkovat a říct, že budeme poskytovat nové informace, ať už budou dobré nebo špatné.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud