Putrajaya ePrix: Druhý závod formule E vyhrál di Grassi

Putrajaya ePrix: Druhý závod formule E vyhrál di Grassi

Druhý letošní závod formule E vyhrál Lucas di Grassi, který startoval ze šestého místa. Poněkud hořkou příchuť měl závod pro Renault, naopak ze 14. na 3. místo se dostal Sam Bird.

Pole position na Putrajaya ePrix v Malajsii vybojoval vítěz prvního závodu Sebastien Buemi. Vedle něj se na start závodu postavil Stéphane Sarrazin. Na dalších místech byli Duval, Da Costa, Prost, di Grassi, D'Ambrosio, Frijns, Senna, Abt.

Ještě před startem závodu potkaly druhého Sarrazina technické problémy. Do závodu se sice později z boxů vydal, ale o druhé místo samozřejmě přišel. Ve formuli E se neobjíždí zahřívací kolo, takže se do něj jezdci samozřejmě nevydali ani po zrušení startu. Hned jak byl vůz odklizen, se odstartovalo.

Na prvních místech proběhl start bez problémů, vzadu to ale tak klidné nebylo. Heidfeld se roztočil a přišel o pět míst, Vergne, který s ním kolidoval, v závodě skončil.

V kole 5/33 boural Oliver Turvey a na trať musel safety car. Pár kol po následném restartu se Prost dostal na třetí místo a Renault tak nebyl daleko od velmi dobrého výsledku. Jenomže další průběh závodu byl pro Francouze zcela odlišný. 

V 15. kolem vedoucí Buemi náhle zpomalil a dokonce zastavil. Nakonec se dokázal dostat do boxů pro nový vůz, ale o první místo i dobrou pozici přišel. Trápení úřadujícího šampiona Nelsona Piqueta podtrhla Simona de Silvestro, která se po pěkném manévru dostala před něj. Byl to ale souboj v hloubi pole.

Zmíněný Piquet zajel do boxů až jako poslední na konci 20. kola. Na první místo se tak po zastávkách dostal Prost před di Grassiho, Da Costu a Duvala.

Ve 24. kole se ale začal Prost propadat. Nejdříve se před něj dostal na první místo di Grassi, o kolo později Da Costa. Ten se ale z druhého místa radoval doslova jen pár sekund, poté zastavil, a i když se nakonec dokázal rozjet, o stupně vítězů přišel. Nicolas Prost se tak sice vrátil na druhé místo, ale ne na dlouho. D'Ambrosio ho po chvíli předjel a pak i další jezdci.  

Poslední kola podtrhla trápení Renaultu. Prost boural, Buemi se ocitl v dalších problémech. Velké věci se ale děly i v čele závodu. Boural Duval a v posledním kole také D'Ambrosio.

Di Grassi si tak nakonec dojel pro vítězství, na druhém místě skončil Bird před Frijnsem.

Výsledky

Doporučujeme

Články odjinud