Räikkönen lituje své chyby, podle Alonsa to byl neobyčejný den

Räikkönen lituje své chyby, podle Alonsa to byl neobyčejný den

Kimi Räikkönen lituje své chyby, věřil si na body. Podle Alonsa byly Red Bully rychlejší a zasloužily si dojet před ním.

Kimi Räikkönen lituje toho, že pro něj Velká cena Velké Británie skončila už v prvním kole po chybě v nájezdu na rovinku Wellington Straight. Räikkönen byl široký na výjezdu ze zatáčky Aintree. Když se vracel na trať, najel se svým vozem na nerovnost, která roztancovala jeho F14 T. Fin nedokázal vůz zkrotit a narazil s ním do zdi. Závod byl následně kvůli poškozené bariéře, kterou bylo potřeba opravit, na hodinu přerušen.

„Můj dnešní závod bohužel skončil už v prvním kole poté, co jsem měl dobrý start a bojoval jsem o 11. místo,” řekl Räikkönen. „V páté zatáčce jsem vyjel mimo trať, a když jsem se snažil vrátit zpátky, musel jsem chytit obrubník. Pak jsem ztratil kontrolu nad vozem a skončil v bariéře. Je to opravdu škoda, jelikož jsem měl včera na trati lepší pocit a byl jsem odhodlaný dnes odvést maximum pro to, abychom získali nějaké body.”

F12014SIL_HZ09581.jpgF1SIL2014_JK1592420.jpgF1SIL2014_JK1593212.jpg

Dlouhé odpoledne má za sebou jeho týmový kolega Fernando Alonso. Španěl byl během závodu penalizován trestem stop&go na pět sekund, jelikož při startu nestál správně. V závěru pak svedl těsný souboj se Sebastianem Vettelem, který však prohrál a dojel na šesté příčce.

„Myslím, že dnešní závod byl velmi neobyčejný. Nejdříve kvůli Kimiho odstoupení a následně kvůli mé penalizaci za nesprávné postavení na startu. Pak tady také byly mé souboje s Buttonem a Vettelem. Když mě Sebastian dotáhl, zrovna jsem šetřil palivo a baterie, měl jsem také problémy se zadním křídlem, takže jsem věděl, že dříve nebo později mě předjede. Myslím, že oba red bully si zasloužily dojet před námi, jelikož byli rychlejší. Nyní musíme analyzovat naši výkonnost a pro další závod v Německu se pokusit zlepšit.”

Marco Mattiacci je rád, že je Räikkönen v pořádku. „Nejdůležitější zprávou v tuto chvíli je, že je Kimi v pořádku, i když byl náraz do bariéry velmi silný. Má nějaké modřiny a teď bude odpočívat, aby byl pro další závod v pořádku,” řekl šéf týmu Ferrari.

Räikkönen bude v pořádku pro Německo, jeho účast v testech příští týden je ale nejistá. 

 

Doporučujeme

Články odjinud