Räikkönen neví, proč nedokázal předjet Bottase

Räikkönen neví, proč nedokázal předjet Bottase

Kimi Räikkönen dnes skončil ve Velké ceně Španělska na páté pozici, když v závěru nemohl najít recept na svého krajana Valtteriho Bottase z Williamsu.

Bottas jel sice na opotřebovanějších pneumatikách, navíc tvrdší specifikace, Räikkönen jej však předjet nedokázal.

„Celkově to byl obtížný víkend, ale žádná katastrofa a hodně jsme se toho naučili. V závodě jsme získali pár pozic, ale necítil jsem se v autě moc dobře, hodně to klouzalo,” postěžoval si Räikkönen.

„Z nějakého důvodu jsme schopni dohnat Williams, ale je velmi těžké je předjet. Jsou velmi rychlí na rovinkách, a jakmile se za ně dostaneme, náš vůz se začne těžce ovládat, mnohem více než když jedete za vozy o kolo zpět.”

Räikkönen se po pátečních trénincích vrátil k aerodynamickému balíčku, který mělo Ferrari v Bahrajnu. Svého rozhodnutí mistr světa z roku 2007 nelituje.

„Myslím, že pro nás všechny bylo dobré to porovnat na jednom okruhu a já byl připraven riskovat. S novými díly by to možná bylo lepší, alespoň to teď víme. V dalších závodech musíme odvést lepší práci a musíme mít více klidných víkendů, bez jakýchkoliv potíží, i když jen malých. Víme, kde se musíme zlepšit.”

Foto: Getty Images / Paul Gilham

Doporučujeme

Články odjinud