Red Bull: Mercedes může všem v Austrálii nadělit dvě kola

Red Bull: Mercedes může všem v Austrálii nadělit dvě kola

Dominance jedné stáje skončila, ale může ji nahradit dominance jiného týmu. Předpovídá to šéf Red Bullu Racing Christian Horner.

Red Bull ovládl poslední čtyři šampionáty, ale po zimních testech přiznává, že letos má nemalou ztrátu na konkurenci. Podle Hornera nyní významně vyčnívá Mercedes. A to o tolik, že by formule 1 mohla pokračovat pod dominancí jediné stáje.

"Mohlo by to pokračovat," potvrdil. "Možná ne od nás, ale od Mercedesu. Pokud v Melbourne dojedou s dvoukolovým náskokem před konkurencí, nebylo by to překvapení vzhledem k tomu, co jsme viděli v předsezónních testech. Je to obrovské."

Mercedes ale nebude jediný vůz, kterému budou podle Hornera koukat Vettel a Ricciardo do výfuku. "Podle toho, co teď vidím, jsou všechny týmy Mercedesu v dost slušné formě, a my ne. Jsme pozadu a musíme hodně dohánět," řekl.

Vinu dává šéf rakouské stáje Renaultu. Své vlastní problémy si Red Bull prý už vyřešil. "Adrian (Newey) a jeho technici odvedli výbornou práci. Na začátku jsme měli pár problémů s chlazením, ale tvrdě jsme pracovali na jejich řešení."

"Hlavní věc, kterou musíme zvládnout, je s naším motorovým partnerem. Ztrátu doženou, prostě musí. Doufáme, že až se vrátíme do Evropy, uvidíme významné zlepšení."

Mercedes má podle Hornera náskok před Renaultem, protože do vývoje nové pohonné jednotky začal investovat dřív a víc peněz.

Doporučujeme

Články odjinud