Renault chce pět vítězství a v Melbourne bude mít nový motor

Renault chce pět vítězství a v Melbourne bude mít nový motor

Renault odhaduje, že stáhne ztrátu na Mercedes na polovinu a letos by rád vyhrál pět závodů. Do Melbourne prý na rozdíl od Mercedesu přiveze nový motor.

Vloni Renault nezačal předsezónní testování nejlépe. Nakonec se ale zmátořil a prožil relativně dobrou sezónu. Díky Red Bullu a Ricciardovi si mohl připsat i tři vítězství. Letos už by to mělo být lepší, i když se situace v jednom ohledu změnila. Pokud se nepodaří zachránit Caterham, zbyly Francouzům jen dva týmy – Red Bull a Toro Rosso. Lotus totiž utekl k Mercedesu.

„Odhadujeme, že jsme na konci sezóny 2014 ztráceli s naším motorem na Mercedes asi 60 koní. Doufejme, že tuto ztrátu v Melbourne zkrátíme na polovinu,“ řekl pro Canal+ Cyril Abitboul.

„Na rozdíl od Mercedesu začneme sezónu s novou verzí našeho motoru pro rok 2015. Renault si klade za cíl dosáhnout alespoň pěti vítězství v této sezóně,“ pokračuje  Abitboul.

Zmínka o Mercedesu je hodně zajímavá. S ohledem na možnost vývoje v průběhu sezóny se totiž v případě Mercedesu uvažuje o dvou variantách. Ta první je taková, že by Mercedes nastoupil s loňským motorem a zbylo by mu tak na vývoj v průběhu roku (všech) 32 žetonů. Tím by ovšem nechtěně dodal také slušnou porci žetonů Hondě, které se budou počítat jako průměr toho, co zbylo ostatním. Právě proto měl Mercedes od tohoto scénáře údajně upustit. Pokud si však u Renaultu myslí, že nikoliv, pak je otázkou, zda se vysněná ztráta 30 koní vztahuje na loňský nebo letošní agregát Mercedesu. Je totiž jisté, že Mercedes přes zimu našel nejednoho koníka a bude opět rychlejší.

„K dnešnímu dni jsme použili asi dvě třetiny z povolených žetonů (32) pro změny našeho motoru v letošním roce,“ dodává Abitboul.

Doporučujeme

Články odjinud