Renault staví nový vůz kolem loňského, ne letošního

Renault staví nový vůz kolem loňského, ne letošního

S modelem pro rok 2016 tým dosáhl větších úspěchů, letos zatím paběrkuje.

Renault staví design svého monopostu pro sezónu 2017 kolem vozu z loňského roku, ne toho letošního. Prozradil to šéf týmu Frédéric Vasseur.

Loňský E23 Hybrid, který závodil ještě pod názvem Lotus, vyjel týmu celkové šesté místo, přičemž Romain Grosjean v Belgii vystoupil na stupně vítězů. Jelikož však k převzetí Renaultem došlo velice pozdě, je letošní monopost spíše nepovedenou evolucí. Tým totiž musel ve velmi krátkém čase model přestavět kvůli přechodu od motoru Mercedes k pohonné jednotce Renaultu.

"V této chvíli používáme vůz navržený pro rok 2015, který je postaveý okolo motoru Mercedes, takže když jsme přešli na motor Renault, trápili jsme se od samotného začátku," řekl Vasseur.

GettyImages-485000228.jpg

Vzhledem k letošní nevýrazné formě tým velice brzy přesměroval své úsilí k modelu pro rok 2017, kdy do hry vstoupí výrazně změněné technické regule. Renault by přitom rád do tří let znovu atakoval stupně vítězů.

"Je skutečností, že nestavíme vůz pro rok 2017 na voze pro rok 2016, ale 2015, takže máme co dohánět," řekl. "Sezóna 2017 pro nás představuje dobrou příležitost. Teď je sice trochu stresující zvládat tak obrovký skok, co se týče struktury, kterou máme, ale tvrdě na tom pracujeme."

Foto: Getty Images / Charles Coates, Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud