Renault v Bahrajnu nasadí nové přední křídlo

Renault v Bahrajnu nasadí nové přední křídlo

Tým Renault se rozhodl do Velké ceny Bahrajnu na oba své vozy nasadit nové přední křídlo poté, co jej v Austrálii úspěšně otestoval Kevin Magnussen.

Dánský pilot zkoušel nové přední křídlo během pátečních tréninků v Melbourne, zatímco jeho týmový kolega Jolyon Palmer kroužil se starší specifikací.

Podle technického ředitele Renaultu Boba Bella fungovalo vylepšení podle plánů a ve druhém závodě sezóny na okruhu Sakhir proto bude nasazeno na oba vozy.

„Do Melbourne jsme přivezli prototyp předního křídla, které používal Kevin a zdá se, že splnilo naše očekávání. V Bahrajnu bude na obou vozech,“ potvrdil Bell, který zároveň popsal způsob, jakým bude Renault v letošním roce přistupovat k vylepšování svého vozu.

„V první polovině roku se budeme soustředit na motor, pro šasi potom máme normální vývojový program,“ řekl Bell. „Závod od závodu budeme mít, stejně jako všichni, standardní vylepšení aerodynamiky. Máme také komplexní mechanické díly, které přijdou na řadu, až se dostaneme do evropského testovacího programu.“

Bell věří, že tým bude postupně stoupat startovním polem, jelikož zatím nenarazil na žádnou významnou slabinu, a může se proto více zaměřovat na vývoj samotného vozu.

„Nemyslím, že by Barcelona nebo Melbourne přinesly něco, co by nás mělo znepokojovat. Barcelona představuje takový standard aerodynamiky a mechanického gripu a neviděli jsme tam nic, z čeho bychom měli mít obavy na většině tratí.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud