Ricciardo se bál, že odstoupí. Nakonec vyhrál

Ricciardo se bál, že odstoupí. Nakonec vyhrál

Daniel Ricciardo po vítězství ve Velké ceně Maďarska přiznal, že se obával, že bude muset ze závodu kvůli potížím s motorem odstoupit.

Australan, který vyhrál napínavý závod po předjížděcích manévrech na Lewise Hamiltona a Fernanda Alonsa, cítil, že vůz ztratil výkon a musel na volantu udělat nějaké změny v nastavení, aby situaci vyřešil.

„Uprostřed závodu jsem měl strach. Po několik kol jsme měli problémy a ztratili jsme výkon, takže jsem musel trochu šachovat s přepínači.

Závod tak mohl potenciálně skončit dříve, ale zvládli jsme to. Abychom vyhráli, musel jsem předjíždět, měli jsme čerstvější pneumatiky, věděl jsem ale, že to bude zajímavý závěr. Zkusil jsem to na Lewise ve druhé zatáčce a nakonec se před něj dostal. Když jsem byl dost blízko Fernandovi, věděl jsem, že do toho musím jít. Byl jsem v sendviči kvůli Lewisovi v dosahu DRS, takže jsem nemohl marnit čas. Když jsem se dostal do čela, zbývalo už jen pár kol, a to bylo skvělé.”

Vettel se roztočil

Jeho týmový kolega Sebastian Vettel naopak nedokázal využít startu z první řady a skončil až sedmý. Během závodu přitom vyrobil na výjezdu z poslední zatáčky chybu a jen o kousek minul boxovou zeď. „Roztočil jsem se, což byla moje chyba. Předtím jsem měl v prvním stintu smůlu se safety carem. Kvůli načasování první čtyři jezdci ztratili své pozice. Pro restart jsme pak bohužel byli ve špatném módu a ztratil jsem dvě místa. Jsem rád, že Daniel dnes vyhrál.”

Doporučujeme

Články odjinud