Ricciardovi zamrzl úsměv a s ním i atmosféra v Red Bullu

Ricciardovi zamrzl úsměv a s ním i atmosféra v Red Bullu

Daniel Ricciardo se v šampionátu posunul na třetí místo před jezdce Ferrari. Tento úspěch ho ale po dvou předešlých závodech zajímá asi jen velmi těžko.

Katalánský okruh a Monako jsou dvě absolutně rozdílné tratě. Pokud se na ně ale podíváme pohledem Red Bullu, najdeme jednu důležitou souvislost. Oba okruhy měly týmu z Milton Keynes vyhovovat. V Barceloně je důležitá aerodynamika, v Monaku zase není tak důležitý motor a šasi zde hraje opět klíčovou roli.

Dnes se už nedozvíme, kde by v Barceloně skončili jezdci Red Bullu, pokud by se v prvním kole nevyřadili jezdci Mercedesu. Red Bull ale v Barceloně vyhrál. Aby tým pokryl Vettela, naordinoval oběma jezdcům odlišné strategie. Kdo se v cíli smál a kdo byl zklamaný, asi není potřeba připomínat.

V Monaku odvedl Ricciardo skvělou práci. Zatímco Verstappenův vůz v kvalifikaci i závodě odvážel nákladní vůz, Australan získal pole position, na mokré trati ujížděl soupeřům a neudělal žádnou chybu… pak ale přišla zastávka v boxech. Red Bull se rozhodl pro jiné pneumatiky, ale než je mechanici z útrob garáže přinesli, Ricciardo už stál před boxy.

Australana bolí ztráta dvou vítězství v řadě o to více, že si uvědomuje současnou situaci – Red Bull se zlepšuje, ale na pravidelné porážení Mercedesu nemá.

„Měl jsem tempo na začátku na mokré trati a myslel jsem si, že mám vše pod kontrolou,“ uvedl Ricciardo. „Ale velká část toho je na spoléhání se na tým a na strategii. Dva závody v řadě, dva závody v řadě. To je vše, co k tomu mohu říct. Je to obrovské zklamání.“

Odlišné situace, říká Horner

„Je to velmi, velmi odlišné od Barcelony,“ řekl Horner pro Motorsport.com. „Barcelona byl závod, kde to bylo těsné mezi dvěma a třemi zastávkami. On měl také bohužel defekt na konci závodu. Závod mohl skončit jakkoliv.“  

„Bohužel, to co se stalo v neděli, nás přišlo velmi draho. Stálo nás to nejen vítězství, ale stálo nás to vítězství v Monte Carlu, kde jsme mohli porazit Mercedes.“

Důležitým testem bude podle Hornera Kanada, kde se ukáže, jak na tom Red Bull nyní opravdu je.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud