Řízení musí být těžší, myslí si týmy

Řízení musí být těžší, myslí si týmy

Šéfové týmů formule 1 zahájili diskusi o tom, jak ztížit řízení současných monopostů. Pokud pomineme některé závody, je nyní řízení i podle samotných pilotů mnohem jednodušší a to nejen po fyzické stránce.

Diskusi o složitosti řízení současných formulí ještě více rozvířilo angažování Maxe Verstappena, který si na F1 troufne v 17 letech.

Změny by měly vzejít přímo od týmů a to zejména od Strategické skupiny. FIA je následně pouze posoudí. O co přesně půjde, to bychom se mohli podle Autosportu dozvědět v nejbližších měsících. Změny by mohly začít platit od roku 2016. Prostor je zejména v oblasti přilnavosti pneumatik, aerodynamické výkonnosti a rozměrů vozu.

Daniel Ricciardo nedávno přiznal, že i když je současná generace vozů technicky složitější, řízení je spíše snadnější.

„Fyzicky to není procházka růžovým sadem, ale je to jednodušší, než to bylo před pár lety. Pokud budou vozy rychlejší, bude fyzicky těžší je řídit. Co ale nechceme, aby byla auta tak rychlá jako před 10 lety, kdy jste se kvůli turbulencím nemohli k jinému vozu ani přiblížit,“ říká Australan.

„Nevím, jak dopadne Verstappen, ale je pravda, že auto dokáže řídit bez problémů. To by za našich časů nebylo možné,“ myslí si Alain Prost.

Doporučujeme

Články odjinud