Ron Dennis nevylučuje, že Vandoorne u McLarenu nahradí Buttona

Ron Dennis nevylučuje, že Vandoorne u McLarenu nahradí Buttona

Není však jisté, kdy by k této výměně mohlo dojít. Dennis je s Buttonovou prací velmi spokojen a v současné době McLaren nemá důvod s ním ukončit spolupráci.

Současná pozice Rona Dennise v týmu McLaren je velmi silná. V rozhovoru pro oficiální webovou prezentaci formule 1 prozradil, že nebýt jeho požehnání, Kevin Magnussen by letos ve formuli 1 nejezdil.

„Rozhodnutí angažovat Kevina patří mně. Abych byl přesnější, bez mého svolení by Kevin nemohl u McLarenu závodit. Rozhodl jsem se tak, protože jsem chtěl zjistit, zda dokáže splnit očekávání našich inženýrů. Zatím odvádí skvělou práci.“

McLaren má mezi talenty z vlastní líhně také další velké želízko v ohni. Dvaadvacetiletý Belgičan Stoffel Vandoorne je považován za jednoho z favoritů letošní sezony GP2 a spekuluje se, že by v příští sezoně mohl nahradit zkušeného Jensona Buttona.

Ron Dennis pochopitelně nerad přiživuje tyto žhavé diskuse, nicméně možnost podepsání smlouvy s nadaným rodákem z Kortrijku nevylučuje.  

„Všechno je možné, ale Jenson podává dobré výkony. Také Stoffel minulý týden v Bahrajnu odvedl skvělou práci. Myslím, že na konci sezony o něho bude velký zájem. Jenson je rychlý a oddaný, takže zatím nemáme jediný důvod, proč bychom měli přemýšlet o jeho výměně. Na druhou stranu před sebou máme celou sezonu.“

Button je nejzkušenějším pilotem současné formule 1. Do kolotoče královny motorsportu naskočil již v sezoně 2000. 

_L0U1290.jpg_W2QC10142.jpg_W2QC10286.jpg

Doporučujeme

Články odjinud