Rosberg se pohádal s Hamiltonem, prý mu zkomplikoval závod

Rosberg se pohádal s Hamiltonem, prý mu zkomplikoval závod

Nico Rosberg se během GP Číny dožadoval toho, aby Lewis Hamilton na prvním místě zrychlil. Možná trochu neobvyklý požadavek v souboji dvou týmových kolegů měl logické zdůvodnění – na Rosberga dotíral Sebastian Vettel.

Mercedes se dostal do situace, na kterou nebyl už dlouho zvyklý. Musel kvůli soupeřům upravovat strategie a zastávky v boxech. Podle Rosberga situaci nepomohl ani Hamilton, který ho zdržoval.

„To není moje práce, starat se o Nicův závod,“ reagoval Hamilton. „Má práce je řídit vůz a dovést ho domů v pořádku a tak rychle, jak je to jen možné. To jsem také udělal. Žádný z vozů jsem úmyslně nezpomalil. Koncentroval jsem se pouze na sebe. Pokud se chtěl Nico dostat dopředu, mohl to zkusit, ale neudělal to.“

Asi není překvapením, že Rosberg vidí situaci odlišně. „Od tebe Lewisi je zajímavé tohle slyšet, že při tempu vpředu myslíš jen na sebe. Kompromitovalo to můj závod. Musel jsem jezdit pomaleji než na začátku stintu, což znamenalo, že se ke mně Sebastian dostal blízko a otevřelo mu to možnost mě přes boxy předjet. Musel jsem ho pokrýt.“  

„Takže jednak byl Sebastian zbytečně blízko a pak jsem ztratil hodně času, protože jsem ho musel pokrýt a v závěru jsem už neměl dost dobré pneumatiky, protože můj stint byl mnohem delší. Nejsem tedy spokojený,“ dodal rozladěný Rosberg. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud