S dobrým nastavením může Haas dotáhnout Toro Rosso

S dobrým nastavením může Haas dotáhnout Toro Rosso

Šéf týmu Haas Guenther Steiner věří, že teď, když se pořadí týmů po začátku sezóny formule 1 ustálilo, může americká stáj bojovat s Toro Rosso.

Americký tým Haas vstoupil do formule 1 velmi dobře, když se Romainu Grosjeanovi podařilo v prvních dvou závodech dojet na bodované pozici. V uplynulých čtyřech velkých cenách se však tým Haas bodů nedočkal.

I přes nepovedený víkend v Baku Steiner stále věří, že má jeho tým potenciál na to bojovat o body a v případě dobrého nastavení svého vozu být i rovnocenným soupeřem pro McLaren nebo Toro Rosso.

„Jsem šťastný, když najdeme správné nastavení,“ říká Steiner. „V tuto chvíli je to jasný souboj o naše postavení, myslím, že tu můžeme být s mclareny, což je velmi dobré.“

„Když máme dobrý den, můžeme bojovat i s Toro Rosso, zbytek je už hodně vpředu. Za normálních okolností máme na lidi za sebou náskok. Musíme se dostat před ty, kteří jsou před námi. Když odvedeme dobrou práci, může se nám to podařit.“

Týmu Haas patří po osmi závodech s 22 body osmá pozice v Poháru konstruktérů. McLaren je o dva body před Haasem na sedmé příčce, zatímco šesté Toro Rosso má o deset bodů víc než Haas.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud