Sainz jr.: Za mou nehodu mohl silný vítr

Sainz jr.: Za mou nehodu mohl silný vítr

Carlos Sainz jr. považuje za viníka své havárie, kvůli které pro tým Toro Rosso skončily předsezónní testy v Barceloně předčasně, silný vítr.

Španěl, který zajel dopoledne nejrychlejší čas, ztratil kontrolu nad svým vozem v táhlé třetí zatáčce, tvrdě narazil do bariéry a výrazně poškodil vůz STR10.

„Foukal velmi silný vítr a pro jezdce to nebylo moc snadné,“ řekl Sainz jr.. „(zatáčka č.3) Je rychlá a táhlá, velmi rychle v ní obkroužíte 180 stupňů.

V celé zatáčce máte různá vyvážení. To, které máte na začátku, se uprostřed změní a na výjezdu máte úplně opačné vyvážení, než v nájezdu do zatáčky.

Není snadné to zvládnout. V jednom kole je to takové, v dalším kole už tam ale žádný vítr nefouká a můžete ji projet normálně.

Bohužel během jedné z mých dlouhých jízd na tvrdé směsi pneumatik, která tady nemá takovou přilnavost, jsem ztratil kontrolu nad autem, dostal přetáčivý smyk, už jsem to nemohl zachránit, narazil jsem do zdi a docela dost poškodil auto.“

Pro Sainze juniora to nebyl první incident během testů v Barceloně. Také v pátek se s vozem roztočil a zůstal v únikové zóně. „Tyhle věci se stávají. V minulosti jste mohli vidět spoustu dalších dobrých jezdců havarovat a někdy k tomu dojde i během testů. Musíte se z toho poučit. Až do toho momentu to byl nejlepší den testů.“

Foto: Toro Rosso

Doporučujeme

Články odjinud