Sainz jr. zůstává trpělivý ohledně jezdecké sestavy Toro Rosso

Sainz jr. zůstává trpělivý ohledně jezdecké sestavy Toro Rosso

Po škatulatech, která předvedl Red Bull, potažmo Sebastian Vettel, má Carlos Sainz jr. další šanci na sedačku u Toro Rosso. Zůstává však trpělivý.

Během Velké ceny Japonska Vettel oznámil svůj odchod z Red Bullu. Tým následně řekl, že na jeho místo postoupí současný pilot Toro Rosso Daniil Kvjat. Vedle již oznámeného Maxe Verstappena je tak u týmu z Faenzy znovu volné místo.

Jedním z favoritů na tuto sedačku je právě Sainz jr., ovšem nedávná prohlášení šéfa týmu Franze Tosta a majitele Red Bullu Dietricha Mateschitze drží při životě naděje na místo u Toro Rosso také pro jeho současného jezdce Jeana-Érica Vergneho. Oba totiž věří, že by mělo smysl mít vedle 17letého Verstappena zkušeného jezdce.

Pro Sainze jr., který se dnes stal šampionem Světové série formule Renault 3.5 pro letošní rok, by to tak znamenalo stop. 20letý Španěl však podle svých slov drží svá očekávání při zemi, aby nebyl příliš zklamaný, pokud by sedačku skutečně nezískal.

„Když už všichni říkali, že sedím v toro rosso, tak jsem byl prvním, kdo krotil tato očekávání,” řekl pro španělský El Confidencial.

„Říkal jsem lidem, že jsem stejně jako všichni ostatní pilot Red Bullu a u něj nikdy nevíte, co se stane. Čistě z pohledu logiky, zásluh, čísel a výsledků bych to byl já, víme ale, že ve F1 to takhle vždy nefunguje. Je třeba být trpělivý, jelikož věci se mohou velmi rychle změnit.”

Doporučujeme

Články odjinud