Sainz: Verstappen ukazuje, že i já jsem připravený na top tým

Sainz: Verstappen ukazuje, že i já jsem připravený na top tým

Španěl poukazuje na srovnatelnou výkonnostní úroveň z dob u Toro Rosso.

Carlos Sainz jr. je připravený na to být součástí některého z předních týmů formule 1, dokazuje to podle něj úspěch, kterého dosáhl při své debutu u Red Bullu jeho dosavadní týmový kolega Max Verstappen.

Mladý Nizozemec byl pro Velkou cenu Španělska povýšen do závodní sedačky hlavního týmu Red Bullu, kde nahradil Daniila Kvjata. Hned při premiéře přitom dosáhl na své první vítězství ve formuli 1.

„Myslím, že jsme s Maxem byli velice vyrovnaní,“ podotýká Sainz. „Není to žádné tajemství, všichni to viděli.

Co se šance týče, nevím, zda přijde, musím se zkrátka více než kdy jindy soustředit na to, abych Red Bull zaujal, aby si alespoň mohli říct, 'tady máme někoho, kdo je připravený, kdybychom ho potřebovali'.

Řekl bych, že Max i já jsme byli vždycky připraveni pro top tým a já cítím, že jsem připravený a nejsem překvapený, že se Maxovi takhle zadařilo.“

GettyImages-531227232.jpg

Sainz má nyní u Toro Rosso nového kolegu Kvjata, který pro italskou stáj už závodil, než u Red Bullu nahradil Sebastiana Vettela. Španěl přitom říká, že není důležité rozdělit si mezi sebou týmové role.

„Když se podíváte na úroveň jezdců, kteří tu jsou, není tu mnoho týmových lídrů. Samozřejmě by mi nevadilo někým takovým být, ale nepřipadám si tak a nemyslím si, že by to ode mě potřebovali.

Myslím, že mají dva jezdce, kteří jsou opravdu dobří a mohou tým vést spolu. Oba můžeme být dobří.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson, Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud