7
Fotogalerie

Technika ve Spa: novinky Mercedesu, McLarenu nebo Ferrari

Kapitoly článku:


Red Bull

Daniel Ricciardo v pátek jezdil s prakticky identickým zadním křídlem, jako loni v Monze (na obrázku dole), ale zbytek víkendu odjel stejně jako jeho kolega Daniil Kvyat se zadním křídlem z Rakouska (na obrázku nahoře).

Lotus

Lotus dal v Belgii jasně najevo, že se jen tak lehce zlomit nenechá. Tým nadále pokračuje ve vývoji a kromě běžného programu porovnávání dvou zadních křídel s různými úrovněmi přítlaku přivezl i jedno experimentální přední křídlo.

GettyImages-484985416.jpg

Force India

sfi-1.jpg

Po zavedení zcela nového předního křídla v Silverstone se nyní Force Indie rozhodla pro menší úpravy. Část (1) kaskádového křídla byla seříznuta, takže kromě toho, že mu na vnitřní straně chybí dvojice křidélek je navíc o pár milimetrů zúžená.

Koncová část křídla – tedy bočnice s podstavou – zase připomíná starší verzi křídla používanou před britskou velkou cenou. Širší (2) podstava si vyžádala změnu hlavního profilu i odlišnou (3) bočnici křídla. Jak je patrné, nenachází se v ní již otvor, skrz který by vyčnívaly záhyby jednotlivých křídlových prvků.

Doporučujeme

Články odjinud