Toro Rosso chce stále pracovat na lepším voze

Toro Rosso chce stále pracovat na lepším voze

Toro Rosso mělo mít na začátku sezóny velkou výhodu v loňském motoru Ferrari. Mělo být lepší než Red Bull. Z původní výhody se nyní stává spíše nevýhoda. Vůz ale chtějí ve Faenze ještě vyvíjet.

V Německu Toro Rosso nezažilo nejlepší víkend. Kvjat vypadnul v první části, Sainz ve druhé. Do cíle nakonec jezdci dojeli na 14. a 15. místě.

Podle Jamese Keye se v Německu projevila nevýhoda v podobě již slabší loňské (samozřejmě nevyvíjené) pohonné jednotky Ferrari. Na voze chtějí ještě pracovat.

„Přivezli jsme nová aerodynamická vylepšení, která pracovala dobře,“ řekl Key pro Crash.net. „Doufejme, že z nich získáme v nadcházejících závodech více. O víkendu jsme se o nich něco naučili a vypadá to, že hlavní díly dělají to, co jsme chtěli.“

Ještě před dovolenou bude ve Faenze schůzka, kde se bude řešit vývoj ve zbytku sezóny. Key doufá, že novinky vykompenzují pokles způsobený tím, že ostatní dostávají vylepšené pohonné jednotky. 

„Stále máme určité změny auta, které nasadíme. Musíme se ujistit, že budeme řešit některé problémy, které jsme měli na Hockenheimu a musíme také udělat lepší práci v kompenzování některých slabin našeho auta.“

Foto: Getty Images / Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud