Toro Rosso potvrdilo Carlose Sainze Jr.

Toro Rosso potvrdilo Carlose Sainze Jr.

Carlos Sainz Jr. bude příští rok jezdit za Toro Rosso vedle Maxe Verstappena.

Poté, co Vergne oznámil, že za Toro Rosso jezdit nebude, to již byla fakticky pouhá formalita. Toro Rosso v pátek večer potvrdilo příchod druhého Španěla a také dalšího syna bývalého slavného jezdce (v tomto případě ne formulového) Carlosa Sainze Jr. 

Sainz letos vyhrál šampionát formule Renault 3.5. V Abú Dhabí tento týden testoval s vozem Red Bull.

„Od chvíle, co jsem se stal součástí juniorského programu Red Bullu to byl můj cíl a chtěl bych poděkovat Red Bullu za jejich víru ve mne, říká Sainz. 

„Měl jsem letos velmi úspěšnou sezónu ve Světové sérii Renault a teď se už velmi těším, až učiním další krok ve formuli 1. V příštích několika měsících budu tvrdě pracovat, abych byl připraven usednout do kokpitu v prvním testu v Jerezu,“ dodává Sainz Jr.

Franz Tost samozřejmě Sainze přivítal v Toro Rosso a dodal: „Vzpomínám na testovací den, který jsme s ním měli v roce 2013 v Silverstone s STR8. Překvapil mě i inženýry svým vyzrálým přístupem a rychlostí.

Po potvrzení Sainze už známe kompletní jezdecké složení týmů pro příští rok až na dvě výjímky. Tou první je McLaren a druhou Caterham s Marussií, u kterých je ale otázkou, zda je příští rok vůbec uvidíme na startovním roštu.

Sezóna 2015

Mercedes: Lewis Hamilton, Nico Rosberg
Red Bull: Daniel Ricciardo, Daniil Kvyat
Williams: Valtteri Bottas, Felipe Massa
Ferrari: Kimi Raikkonen, Sebastian Vettel
Force India: Nico Hulkenberg, Sergio Perez 
Toro Rosso: Max Verstappen, Carlos Sainz Jr.
Lotus: Romain Grosjean, Pastor Maldonado
Sauber: Marcus Ericsson, Felipe Nasr

Doporučujeme

Články odjinud