Trh s jezdci: Massa věří, že bude klíčovým hráčem

Trh s jezdci: Massa věří, že bude klíčovým hráčem

Jezdecké sestavy pro letošní rok jsou už kromě Manoru vyřešené. Brzy tak začnou spekulace ohledně sestav pro rok 2017. Felipe Massa věří, že bude klíčovým hráčem.

V roce 2017 mají přijít velké změny pravidel. Podle Pata Symondse to bude s ohledem na omezené množství času v aerodynamickém tunelu a další restrikce těžší, než to bylo v roce 2009, kdy došlo k posledním větším změnám aerodynamických pravidel.

Felipe Massa řekl, že by rád zůstal v F1 po roce 2016 pouze v případě, že bude mít k dispozici konkurenceschopný balíček. Současně věří, že mu mohou pomoci jeho zkušenosti.

„Myslím, že mám možnost pokračovat na dobré úrovni,“ řekl pro Autosport. „Příští sezóna bude pro každého velkou změnou. Lidé budou mít zájem o zkušenosti. Budou chtít jezdce, kteří vědí, co říct a udělat, aby pomohli vývoji týmu. Možná budu moci zůstat na dobré úrovni, ale nyní je těžké to říct.“

Massa odjel za Sauber, Ferrari a Williams celkem 229 velkých cen a patří tak k nejzkušenějším jezdcům. U Williamsu je prý momentálně šťastný.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud