Tři auta nejsou problém, říká Red Bull

Tři auta nejsou problém, říká Red Bull

Caterham ukázal, že existuje ještě něco horšího než bankrot. Zatímco v takové situaci by tým možná někdo koupil, o současný chaos bude jen těžké někdo stát. Problémy má také Marussia.

Současná pravidla více méně říkají, že by startovní rošt měl mít dvacet aut. Stále více je však pravděpodobné, že Caterham v USA neuvidíme. Problémy má také Marussia. Podle německého Bildu musí zaplatit Ferrari za pohonné jednotky, jinak skončí v konkurzu.

Stále hlasitěji se tak mluví o tom, že by McLaren (Mercedes), Red Bull a Ferrari nasadili třetí vozy. Podle Bildu je právě Red Bull pro. Třetí vozy by mohly dát šanci mladým jezdcům a přilákat nové sponzory. Byl by to vlastně takový upgrade toho, na co jsme zvyklí v prvních pátečních trénincích, kde některé týmy dávají šanci mladíkům a platí to jejich sponzoři.

Body třetího jezdce by se samozřejmě nepočítaly do Poháru konstruktérů, ale do šampionátu jezdců ano.

„Naše kapacity v Milton Keynes jsou dost velké na to, aby třetí auto nezpůsobilo v podstatně žádné náklady navíc,“ říká Helmut Marko. „Kromě toho bychom luxusně vyřešili náš problém: máme mnoho talentovaných jezdců ale málo aut.“

Třetí auto by nasadilo také Ferrari. Naopak McLaren by tuto možnost milerád přesunul na Mercedes. Woking už před časem prohlásil, že třetí vozy nelze pro příští rok logisticky stihnout. Bylo by na to potřeba alespoň půl roku. Na okruh v Austrálii přitom monoposty vyrazí za necelých pět měsíců. 

Doporučujeme

Články odjinud