Už toho letos moc nemůžeme dělat, přiznává Räikkönen

Už toho letos moc nemůžeme dělat, přiznává Räikkönen

Ferrari podle Kimiho Räikkönena ví, kde má jeho letošní vůz slabiny. K jejich vyřešení však podle něj už není moc času, jelikož se sezóna chýlí ke konci.

Stáj z Maranella v Singapuru letos už potřetí zásluhou Sebastiana Vettela zvítězila, poprvé však na stupních vítězů byli dva piloti Ferrari, když Räikkönen skončil třetí.

V Japonsku však svou letošní dominanci znovu dokázal Mercedes a Ferrari tak bylo druhým nejrychlejším týmem. Za Lewisem Hamiltonem a druhým Nicem Rosbergem skončil Vettel na třetí pozici před čtvrtým Räikkönenem.

„Víme, co jsou naše slabiny, v této části sezóny toho ale už moc nemůžeme dělat,“ řekl Räikkönen.

„Určitě se budeme i nadále zlepšovat a příští rok budeme v lepší pozici. Jsme druhý nejlepší tým. Stále se zlepšujeme, děláme správné věci a musíme se zlepšovat i nadále.“

Suzuka byla od Silverstonu prvním okruhem, kde byl vůz nastaven na vyšší přítlak. Podle Räikkönena výsledek ukázal, jakého pokroku Ferrari v této oblasti dosáhlo.

„Nemyslím si, že tohle (Suzuka) nám v tuhle chvíli sedí nejlépe, je to ale podobné jako v Silverstonu,“ řekl.

„Byli jsme docela konkurenceschopní a nakonec i spokojení. Některé okruhy jsou trochu náročnější, záleží na jejich tvaru. Nemělo by to být naše úplně oblíbené místo, ale ukazuje se, že děláme správné věci.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud