Verstappen: Kvůli stížnostem nepřestanu bojovat

Verstappen: Kvůli stížnostem nepřestanu bojovat

Max Verstappen se nechal slyšet, že nebude měnit svůj způsob závodění i navzdory kritickým ohlasům na to, jak ve Velké ceně Maďarska bránil svou pozici před Kimim Räikkönenem.

O stylu jízdy pilota Red Bullu, a zejména způsobu jeho bránění pozice v Maďarsku, se v pátek večer před GP Německa diskutovalo na briefingu jezdců.

I přesto, že některým zkušenějším pilotům se Verstappenův způsob defenzivy nelíbí, je třeba dodat, že v pravidlech není žádná zmínka o tom, jak se pilot musí chovat v brzdné zóně.

Sám Verstappen se domnívá, že zavedení takového pravidla by bylo šílené, protože neodmyslitelnou součástí závodění je umožnit jezdcům bránit svou pozici.

„Když nemáte povoleno udělat pohyb, tak to není fér, protože pak to zkrátka někdo může zkusit na vnitřek a když máte zakázáno se bránit, tak o čem je potom závodění?,“ řekl Verstappen.

„Všechno je to o pravidlech. Radši budete na volantu držet knihu s pravidly. 'Ou, moment, jen otočím stránku... Á ano, píše se tady, že můžeš předjet'. Takhle ne.“

Verstappen si je sice vědom, že jeho chování se může někomu nelíbit, připomíná však, že za své počínání ještě nebyl penalizován.

„Myslím, že to bylo jasné. Nedostal jsem žádnou penalizaci. Dokonce jsem ani nebyl předvolán před sportovní komisaře, takže není důvod, abych něco měnil,“ řekl Verstappen.

„Samozřejmě, bylo to na hraně. Všechno to ale bylo v rámci pravidel. Udělal jsem přesně to, co je dovoleno. Není potřeba to měnit.“

„Chápu ostatní piloty. Nelíbí se jim to, jsem tady ale kvůli závodění. Jsem tu, abych bránil svou pozici. Kdyby byli ve stejné situaci, udělali by přesně to samé.“

FotoGetty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud