Verstappen odjíždí s penalizací, Grosjean mě překvapil, říká

Verstappen odjíždí s penalizací, Grosjean mě překvapil, říká

Obrovskou ránou do svodidel v zatáčce Sainte Devote skončila pro Maxe Verstappena jeho první Velká cena Monaka Formule 1.

17letý Nizozemec se probojovával pořadím vpřed po zdržení během první zastávky u mechaniků. I za pomoci Sebastiana Vettela na ferrari, za kterým se Verstappen držel, když Němec předjížděl jezdce (a Verstappenovy soupeře) o kolo zpět, se pilot Toro Rosso chytře posouval pořadím vpřed.

Romain Grosjean však byl o Verstappenovi informován týmem a před sebe jej už nepustil. 

„V kole před tím jsem brzdil na stejném místě, jako když jsem havaroval, můžete ale vidět, že když jsem boural, tak vůz přede mnou brzdil dřív,” řekl o kolizi Verstappen.

„Když jedete tak rychle a jste tak blízko za někým, tak nemůžete nic dělat. Nečekáte, že bude brzdit. Snažil jsem se tomu zabránit, ale opravdu mě to překvapilo.”

Naštěstí dokázal Verstappen po nehodě vystoupil z vozu sám. Na dotaz, jak se cítí, odpověděl: „Není to špatné, jsem trochu ztuhlý, ale můžu chodit, tak je to v pohodě.”

„Trochu mě bolely ruce, dokázal jsem se ale co nejrychleji dostat z auta ven; postavit se je vždy lepší, než sedět v autě.”

Se svým závodem byl však Verstappen do té chvíle spokojen.

„Závod byl opravdu, opravdu dobrý, na superměkké směsi jsme měli skvělou rychlost. Trochu problém nastal při zastávce, kdy jsem ztratil asi 20 sekund, takže jsme zajeli pro další superměkkou sadu a od té doby jsme letěli.”

„Držel jsem se se Sebastianem (Vettelem) a Nicem (Rosbergem) a rozhodl jsem se zůstat za nimi, takže jsem měl šanci předjíždět auta, která oni předjížděli o kolo.”

Verstappen dostal penalizaci

Max Verstappen dostal za kolizi penalizaci 5 míst na startu v GP Kanady.

 

Sainz po startu z boxů bodoval

Výborný výkon předvedl po startu z boxů druhý pilot Toro Rosso Carlos Sainz jr., který dokázal dojet na desáté pozici.

„Skvělý závod, jsem velmi šťastný! Startovat v Monaku z boxů a při svém debutu dojet na 10. pozici je jako vyhrát! Z pohledu strategie a práce s pneumatikami to byl od týmu velmi dobrý závod. Zajeli jsme super dlouhý stint na měkké směsi pneumatik. To se vyplatilo a my dokázali bodovat. Opravdu jsem si to užíval, byl jsem rychlý a užíval si tuto jedinečnou trať. Nechtěl jsem, aby ten závod skončil,” řekl po závodě Sainz.

Foto: Getty Images / Peter J Fox

Doporučujeme

Články odjinud