Verstappen: Situace jako u Mercedesu u nás nehrozí, respektujeme se

Verstappen: Situace jako u Mercedesu u nás nehrozí, respektujeme se

Max Verstappen si nemyslí, že by v budoucnu v případě, že bude s Danielem Ricciardem bojovat o titul mistra světa formule 1, musel jejich tým Red Bull řešit podobné rozpory, jako nyní panují mezi jezdci Mercedesu.

Vztahy mezi Lewisem Hamiltonem a Nicem Rosbergem jsou v posledních letech při dominanci Mercedesu velmi napjaté a několikrát již došlo mezi oběma rivaly během velké ceny ke kolizím. Letos například ve Španělsku a Rakousku.

V případě budoucí dominance Red Bullu toto u týmu z Milton Keynes podle Verstappena ale nehrozí.

„Samozřejmě, že když bojujete o titul mistra světa a je to mezi dvěma jezdci, kteří chtějí být světovými šampiony, pak je to vždy trochu napjatější, je to ale na vedení a na jezdcích samotných, abych se navzájem respektovali,“ řekl Verstappen.

„Myslím, že mezi mnou a Danielem to bude jiné, protože se navzájem respektujeme. Neznamená to, že když pojedeme za sebou, že mě může předjet, ne, stále spolu tvrdě bojujete, ale férově.“

Verstappen je už od roku 2014 členem programu Red Bullu, loňskou a část letošní sezóny strávil v Toro Rosso, než se přesunul do hlavního týmu Red Bull, za který vybojoval i jedno vítězství. S týmem by rád zůstal ještě mnoho let.

„Jsem velmi šťastný tam, kde teď jsem a samozřejmě mi dali možnost startovat ve formuli 1, takže je to také druh loajality. Teď jsem v Red Bullu a těch několik let jsem velmi šťastný.“

„Snad budeme příští rok častěji bojovat o vítězství, uvidíme. Je stále brzy na to něco takového říkat, rozhodně je to ale náš cíl,“ dodává Verstappen.

Foto: Getty Images / Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud