Vettel s Ricciardem si užili bitvy s Alonsem

Vettel s Ricciardem si užili bitvy s Alonsem

Piloti Red Bullu Sebastian Vettel a Daniel Ricciardo odjíždějí z Hockenheimu s velkým úsměvem na tváři. V závodě se totiž dobře bavili souboji s Fernandem Alonsem.

Vettel byl Španělovým soupeřem zejména v první polovině závodu, kterou strávil v jeho blízkosti. Taktika sice v průběhu vyšvihla do čela pilota Ferrari, Němec ale zabojoval a nakonec dojel do cíle dříve on.

„Dnes to s Fernandem byla zábava, asi jsme navázali tam, kde jsme na Silverstonu přestali!“, vyprávěl nadšeně Vettel. „V první půlce závodu to bylo poměrně zábavné a v jeden moment to s oběma ferrari bylo docela těsné, ale podařilo se nám zůstat vpředu.

Při druhé zastávce to bylo už moc těsné a Fernandovi se povedlo mě bez větších potíží předjet, což nás docela přibrzdilo, ale ke konci jsme se rozhodli být agresivnější, abychom zajistili, že se před něj dostaneme a pak si na něj budeme schopni vybudovat nějaký náskok, což pro nás bylo klíčové, jelikož jsme to ke konci závodu už měli jen tak tak s palivem.

Myslím, že to bylo to nejlepší, čeho jsme dnes mohli dosáhnout. Danielovi se v závěru bohužel jen těsně nepovedlo Fernanda předjet“

F12014Germany_HZ10089.jpgF12014Germany_HZ10093.jpgF12014Germany_HZ10120.jpg

Vettelův únik však Alonsa přítomnosti Red Bullu nezbavil. V závěru s ním totiž bojoval Ricciardo, jenž musel dotahovat po nešťastném prvním kole, ve kterém se kvůli kolizi mezi Felipem Massou a Kevinem Magnussenem propadl do druhé poloviny pole.

„Tohle byla úžasná zábava, jeden z nejzáživnějších závodů, které jsem kdy odjel. No, ne první kolo, samozřejmě, tam jsem byl zkrátka ve špatný čas na špatném místě. Nebylo to tak zlé jako pro Massu, snad je v pořádku, já byl na vnějšku a došlo ke kolizi, já se jí musel vyhýbat a propadl jsem se hluboko polem dolů, vlastně ani nevím kam až.

Pak jsem zkrátka týmu rádiem řekl, pojďme si tu stíhací jízdu pořádně užít, abychom na sebe dnes byli hrdí. A myslím, že to se nám povedlo, bojovali jsme tvrdě a nedali jsme nic zadarmo.

Tohle jsou ty bitvy, které si osobně velice užívám. Fernando je známý coby tvrdý závodník a já si říkal, s kým lepším než s ním si mohu dobře zabojovat. Já byl na tvrdších gumách a on měl čerstvější měkčí, dal jsem do toho úplně vše a, no... skoro!“

Své závodníky za bitvu s Alonsem pochválil i šéf týmu Christian Horner: „Čtvrté a šesté místo bylo absolutním maximem, kterého jsme dnes mohli dosáhnout, hlavně po incidentu v první zatáčce, kdy Daniel odvedl skvělou práci, když se vyhnul té nehodě. V úvodu jsme viděli skvělé závodění mezi Sebastianem a Fernandem, ten byl dnes naším hlavním soupeřem. Naše strategie vyšla, takže jsme byli schopni ho poměrně pohodlně porazit, Danielovi nakonec po extrémně dobré stíhací jízdě také nechybělo moc.“

Doporučujeme

Články odjinud