Villeneuve považuje Alonsův odchod z Ferrari za chybu

Villeneuve považuje Alonsův odchod z Ferrari za chybu

Bývalý mistr světa Jacques Villeneuve se domnívá, že Fernando Alonso přestupem do McLarenu pohřbil své šance na zisk třetího titulu mistra světa formule 1.

Podle šampiona z roku 1997 udělal Alonso chybu, když se rozhodl odejít z Ferrari do McLarenu, který od letošní sezóny závodí s pohonnou jednotkou Honda.

Sebastian Vettel, který u Ferrari Alonsa nahradil, už letos vyhrál Velkou cenu Malajsie a je v současné chvíli na třetí pozici v průběžném hodnocení, zatímco Alonsovým nejlepším výsledkem je jedenácté místo.

„Opustit Ferrari byla rozhodně chyba,” řekl pro španělský deník AS Villeneuve. „Myslím, že Alonso by s tímhle ferrari bojoval o titul. Jenže s tím přestupem možná ukončil svou kariéru, už nemusí získat další tituly, dokonce ani žádná vítězství v závodech.”

„Mohl s nimi strávit ještě další tři čtyři roky a pak skončit, nebo odejít do McLarenu, kdyby s nimi chtěl vyhrávat jako v roce 2007.”

Villeneuve, který ve F1 s motory Honda závodil čtyři roky, zároveň příliš nevěří tomu, že se japonská značka dokáže rychle probojovat na lepší pozice.

„Pracoval jsem s nimi a vím, že dokážou být fakt pomalí a to jim brání v dělání některých věcí,” řekl o Japoncích Kanaďan.

Foto: Getty Images / Robert Cianflone

Doporučujeme

Články odjinud