Villeneuve: Rosberg chtěl jen zničit Hamiltonovi závod

Villeneuve: Rosberg chtěl jen zničit Hamiltonovi závod

V Mercedesu během závodu a po něm panovalo přesvědčení, že kdyby Hamilton Rosberga pustil, mohl Rosberg vyhrát. Jacques Villeneuve se ale domnívá, že Rosbergovi o vítězství vůbec nešlo.

Představa to byla jednoduchá: Hamilton pustí Rosberga, ten bude upalovat vpřed a po přezutí na čerstvé pneumatiky svede s Alonsem a Ricciardem boj o vítězství.

Villeneuve se ale domnívá, že podobný scénář je nesmyslný a Mercedes by puštěním Rosberga nevydělal.

„To by Nicovi nepomohlo vyhrát, protože měl již opotřebované pneumatiky a o dvě kola později byl pomalejší než Lewis. To je důvod, proč si Nico stěžoval a brečel, protože věděl, že jediné, co chce udělat, je zničit Lewisovi závod. A nevyšlo to“, říká Villeneuve pro rádio BBC.  

„Rosberg věděl, že jeho pneumatiky jsou zničené. Dostal by se před Lewise, zpomalil ho a připravil o dost bodů. Možná by pak měl větší šanci bojovat o vítězství, ale Ricciardo byl rychlejší. Jediný, koho by tak porazil, by byl Lewis. To je vše.“

Villeneuve si myslí, že Hamilton je nyní v psychologické výhodě, protože případné problémy začíná snášet lépe. Už je na ně totiž zvyklý

Doporučujeme

Články odjinud