Vyjasní se v Austinu Alonsova budoucnost?

Vyjasní se v Austinu Alonsova budoucnost?

Po krátké přestávce se opět roztáčí kolotoč formule 1 a s ním také spekulace a očekávání okolo budoucnosti Fernanda Alonsa a potvrzení Sebastiana Vettela u Ferrari.

La Gazzetta dello Sport píše, že Sergio Marchionne míří do Austinu, aby zde patrně oznámil odchod Alonsa a příchod Vettela.

Je faktem, že potvrzení této výměny se stále protahuje, což je živnou půdou pro spekulace. Otázkou podle novinářů je, kdo vlastně v Maranellu momentálně tahá za nitky. Pokud chtěl odejít Alonso, pak může být problém v tom, že dosud nebyly dohodnuty všechny podmínky u McLarenu (nebo jinde), což ale úplně nevysvětluje mlčení Ferrari ohledně příchodu Vettela.

Michael Schmidt z Auto Motor und Sport ale pracuje také s druhým scénářem. Už dříve se psalo, že se Mattiacci pohádal s Alonsem, takže dvojnásobný mistr světa byl z Maranella fakticky vyhozen. V takovém případě by mohla být situace velmi komplikovaná, protože Alonso má platnou smlouvu do roku 2016. Ferrari by ho muselo vyplatit podobně, jako na konci roku 2009 Räikkönena. V tomto případě by byly ve hře desítky milionů euro.

Doporučujeme

Články odjinud