Williams jde správným směrem, říká bronzový Bottas

Williams jde správným směrem, říká bronzový Bottas

Po jednozávodní přestávce se Williams a Valtteri Bottas vrátili na stupně vítězů, když Fin dojel ve Velké ceně Belgie třetí.

Bottas se po startu ze šesté příčky po celý závod pohyboval mezi nejlepšími. Po poslední sérii zastávek v boxech mu přitom patřila čtvrtá pozice. Za využití systému DRS, stejně jako výhody plynoucí z čerstvějších pneumatik, se bez větších problémů dostal před svého krajana Kimiho Räikkönena na rovince Kemmel.

„Tým odvádí velmi dobrou práci, rozhodně jdeme správným směrem,” řekl Bottas. „Pořád se snažíme vystoupat o ten jeden stupínek výš, ale tato sezóna se pro nás ubírá správným směrem. Myslím, že letos to bude těžké, potřebujeme štěstí, jelikož Mercedes je velmi rychlý a na trati jako tato byl rychlý také Red Bull.”

Druhý jezdec stáje z Grove Felipe Massa tentokrát na body nedosáhl, když obsadil až třináctou pozici.

„Bohužel na začátku závodu se mi nějaké nečistoty z pneumatik z Hamiltonova monopostu zasekly v podlaze auta a to mi vůz hodně zpomalilo, ztrácel jsem asi dvě sekundy na kolo. Až do druhé zastávky jsme to neodstranili, pak jsem byl rychlejší o tři sekundy a byl jsem nejrychlejším autem na trati, ale v tu chvíli už bylo pozdě na to s tím něco dělat. Jsem samozřejmě zklamán, že něco takového mi zničilo závod a jen doufám, že v Monze budu mít znovu štěstí a dostanu vůz na pozice, na které má.”

Doporučujeme

Články odjinud