Williams: Raději více peněz do auta než do jezdce

Williams: Raději více peněz do auta než do jezdce

Williams prý dá peníze raději na vývoj auta, než aby najal na pozici závodního jezdce nějakou superstar.

Williams má pátý nejvyšší rozpočet, ale dva roky po sobě dokázal vybojovat třetí místo v Poháru konstruktérů a stabilizovat svou situaci i umístění v přední části startovního pole. Podle všeho to ale není tým, do kterého by zamířil některý z nejlepších jezdců.

Pat Symonds považuje Alonsa za nejlepšího jezdce ve sportu, ale před časem řekl, že by příchod Alonsa do týmu nebyl dobrý.

„Když jsem to v minulosti řekl, nemyslel jsem to tak, že bychom nedokázali hvězdného jezdce využít,“ říká Symonds pro Autosport. „Ale stojí to peníze a my máme v tuto chvíli v určitých oblastech nedostatky, jejichž řešení dáváme přednost před hvězdným jezdcem.“

„Kdyby pro nás Alonso jezdil, dokázali bychom toho plně využít a dobře bychom s ním spolupracovali.“ Podle Symondse by ale po vyplacení Španělova platu byli bez peněz.

Se současnou dvojicí je Symonds nadmíru spokojen. „Myslím, že jsou pro náš tým ideální. Dobře spolupracují. Jsou to týmoví kolegové, kteří na sebe vzájemně opravdu hodně tlačí, protože mají velmi podobný výkon.“

„Upřímně, kdybych měl volnou ruku, tak bych to nechal přesně tak, jak to máme.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud