Williamsu fungují všechny nové díly, které nasazuje na FW36

Williamsu fungují všechny nové díly, které nasazuje na FW36

Felipe Massa míní, že má Williams velmi dobré vyhlídky nejen do úvodu sezóny, protože vývoj produkuje komponenty, které monopost zrychlují.

Týmy formule 1 se relativně často setkávají s problémem, kdy data z vývoje neodpovídají tomu, co se děje na trati. Williamsu se to ale letos netýká.

„Korelace mezi daty z tunelu a tratí funguje, a to je dobré," prozradil Massa. „Všechno, co jsme nasadili na trati, funguje. Jsme teprve na začátku. Ještě je třeba udělat hodně věcí a práce našich lidí je na vysoké úrovni."

Proto Brazilec věří, že si stáj z Grove dokáže udržet formu, kterou se prezentovala v zimních testech a díky které je považována za jednoho z favoritů pro první závod.

„Věřím nám, protože myslím, že máme dobré lidi. Tomuto týmu opravdu věřím a věřím, že má potenciál být konkurenceschopný a dělat dobrý vývoj."

Ovšem ani Massa nepopírá, že týmu hodně pomohla změna dodavatele motorů.

„Nejlepší, co Williams udělal, byl podpis s Mercedesem," chválil. „Moc se mi líbí, jak pracují, jak jsou profesionální a jak tomu rozumí. Nepracují jen na motoru."

„Hodně rozumí autu, hodně vědí o nastavení a mnoha věcech, což nám pomáhá rychle věcem porozumět. Takže to byla dobrá změna."

Doporučujeme

Články odjinud