Williamsu se podařilo odstranit problémy z pátečních tréninků

Williamsu se podařilo odstranit problémy z pátečních tréninků

Po pomalejším začátku v pátečních trénincích se Williams v sobotu zlepšil a v kvalifikaci obsadil šesté a osmé místo.

Tým z Grove podle Felipeho Massy udělal před dnešním dnem velká vylepšení, které stáj posunuly k týmům, se kterými bojují v poháru konstruktérů.

„Byla to pro nás slibná kvalifikace, jelikož jsme v porovnání s včerejškem dosáhli velkého zlepšení a jsme u týmů, které jsou v šampionátu kolem nás. Nejlepší čtyřka dnes byla možná, ale šesté místo je slušný výsledek,” řekl šestý Massa.

„Povzbudivé je, že jsme přišli na problém, který jsme měli včera a provedené změny vylepšily vůz tak, jak jsme čekali, takže tým odvedl opravdu dobrou práci.”

Se zlepšením Williamsu oproti pátečním tréninkům je spokojen také osmý Valtteri Bottas.

„Od včerejších tréninků do dnešního třetího tréninku jsme dosáhli velkého zlepšení, a pak znovu mezi tréninkem a kvalifikací. Nastavení vozu se postupem víkendu také zlepšovalo a podařilo se nám dostat pneumatiky do správného teplotního rozmezí, což nám včera dělalo problém,” dodal Fin.

„Mé zahřívací kolo v poslední jízdě v Q3 bylo trochu narušeno a já udělal chybu v první zatáčce, takže vzhledem k tomu, jak těsné to bylo, tak jsem mohl získat více pozic, musíme být ale spokojeni s tím, kde jsme.”

Doporučujeme

Články odjinud