Wolff: Alonso je alternativou, ne prioritou

Wolff: Alonso je alternativou, ne prioritou

Primárním cílem Mercedesu je prodloužit smlouvu Lewisi Hamiltonovi, teprve pak jsou na řadě Fernando Alonso nebo Valtteri Bottas.

Mercedes se nechystá nahradit Lewise Hamiltona jiným závodníkem, přestože šéf týmu Toto Wolff naznačil potenciální zájem o Fernanda Alonsa nebo Valtteriho Bottase.

Obhájce titulu Hamilton má smlouvu do konce letošní sezóny, s prodloužením přitom zatím ani jedna strana nespěchá a raději se zaměřuje na aktuální práci.

Německý Sport Bild naznačil, že Alonso má pro každý případ ve smlouvě s McLarenem odstupnou klauzuli, Wolff se však říká, že Španěl pro tým není prioritou.

„Nemohu to komentovat,“ řekl Wolff. „Jen takto: vždycky je dobré být připraven na každou možnost. Alternativy jsou vždycky důležité. Jsou to ale alternativy, ne priority.“

K Hamiltonově budoucnosti v Brackley dodal: „Ještě jsme se na ničem nedohodli, protože jsme si spolu nesedli. Na konci loňského roku jsme nechěli narušovat Lewisovo soustředění. Teď je zpátky z dovolené, sedneme si v dohledné době.

Mohu říci toto: obě strany chtějí prodloužit. Pro nás jsou Lewis a Nico (Rosberg) tou nejlepší a nejsilnější jezdeckou kombinací a proto nemáme důvod nic měnit. Lewis se v týmu cítí dobře. My mu dáváme to nejlepší auto. To hovoří pro společnou budoucnost.“

Doporučujeme

Články odjinud