Zákaznické vozy týmy odmítly

Zákaznické vozy týmy odmítly

Strategická skupina podle Autosportu odmítla zákaznické vozy.

Gene Haas se nechal nedávno slyšet, že od Ferrari koupí vše, co jen půjde. Tedy nejen motor a převodovku. V této souvislosti se začalo psát, že by Haas mohl fungovat jaké B tým Ferrari.

Na jednání Strategické skupiny formule 1 prý padl návrh, aby bylo šasi vymazáno se seznamu komponent, které týmy nesmí prodávat. Pokud by návrh prošel, mohl by si třeba Sauber kromě pohonné jednotky koupit od Ferrari i šasi. Návrh ale neprošel. Důvodem má být to, že formule 1 je nejen šampionátem jezdců ale také týmů.

Ve hře je ale stále možnost nasazení třetích vozů jako kompenzace za menší týmy, pokud by některé odešly a pokud by jich bylo více.

„Jestli je tu Pohár konstruktérů, musíte něco postavit,“ řekl Marco Mattiacci na vrub zákaznických vozů. „Třetí vozy jsou možnost, ale já jsem zcela soustředěný na to, abychom měli dvě fungující auta. Takže nechci přemýšlet o třetím,“ dodal Mattiacci.

Otázku třetích vozů vypustil do světa v neděli večer po GP Itálie bývalý šéf Williamsu Adam Parr. Podle něj je uvidíme už příští rok a na startu bude jen osm týmů.

„Myslím, že je trochu provokativní,“ komentoval jeho slova Eric Boullier. „Je tu určitý přechod, takže potenciálně několik týmů bude trpět a já nevím, zda budou nadále na startovním roštu. Ale nemyslím si, že budeme mít osm týmů a tři vozy v příštím roce,“ dodal závodní ředitel McLarenu.

Doporučujeme

Články odjinud