Zastávky v boxech zachraňují životy malým dětem

Zastávky v boxech zachraňují životy malým dětem

Williams spolupracuje s nemocnicí na zefektivnění resuscitace novorozenců.

Zastávka v boxech není jen výměna čtyř kol. Je to téměř koncert… celý skoro dvacetičlenný tým musí pracovat v harmonii a efektivně. Každý zbytečný pohyb, každá promarněná tisícina sekundy se počítá. Týmy dnes dokáží vyměnit pneumatiky za 2 sekundy.

Ve všech prvních čtyřech závodech měl nejrychlejší zastávku tým Williams. Jeho tajemství sice bude ležet primárně v oblasti techniky – matice, náboj kola, ale tým zapracoval díky odborníkům také na týmové práci, kondici a vylepšení postupů vůbec.

O své zkušenosti se nyní podílí s nemocnicí University Hospital of Wales v Cardiffu. Ne, že by snad v nemocnici také měnili kola. Zkušenosti z pit stopů chtějí využít při resuscitaci novorozenců. Obě činnosti mají některé společné prvky – musí spolupracovat větší množství lidí, v omezeném prostoru, pod tlakem, bez chyb a hlavně rychle.

Nemocniční tým navštívil 4. května továrnu Williamsu v Oxfordshire, kde na vlastní oči viděl nácvik zastávek.

V nemocnici už pracují na mnoha zlepšeních – například na zjednodušení vozíku s potřebným vybavením tak, aby byl přepraven co nejrychleji, na standardizaci podlahy nebo třeba na verbální a především neverbální komunikaci. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud