Zetsche nechápe Ecclestonovu kritiku směrem k F1

Zetsche nechápe Ecclestonovu kritiku směrem k F1

Předsedovi představenstva Mercedesu-Benz Dieterovi Zetschemu se nelíbí, jakým způsobem Bernie Ecclestone kritizuje samotnou formuli 1. Jeho chování podle něj poškozuje celý sport.

Ecclestone se před nedávnem tvrdě opřel do formule 1, když ji označil za nudnou a předvídatelnou. Kromě toho prohlásil, že Komise F1 v současné době funguje jako kartel, kdy dva velcí výrobci motorů mají právo vetovat změny v pravidlech.

85letý Brit následně agentuře Reuters řekl, že prohlášením mířil na týmy, které by se měly probudit a na jednání Strategické skupiny prodiskutovat změny pravidel pro rok 2017.

„Nemluvil jsem o sportu jako celku, právě naopak. Snažil jsem se vysvětlit, že pokud jsme něco udělali, tak je to ten směr, který bychom měli směřovat,“ dodal Ecclestone.

Jeho komentáře se však příliš nelíbí zástupcům Mercedesu, který v současné chvíli ve F1 dominuje. Při prezentaci vozu Mercedes E-class v Portugalsku Zetsche řekl, že Ecclestone by neměl negativní komentáře vyjadřovat veřejně.

„Na autosalonu v Ženevě jsem také nešel na pódium, abych pak řekl, že bych nikdy neřídil Mercedes a zákazníci udělají lépe, když to také nebudou dělat,“ řekl Zetsche.

„Nechápu, jak někdo, kde je nejen výkonným ředitelem, ale také podílovým vlastníkem nějakého produktu o něm takto mluví.“

„Jestli to tak cítí, mělo by se o změnách diskutovat interně a neřešit to na veřejnosti.“

Foto: Getty Images / Alex Grimm

Doporučujeme

Články odjinud