Změny pravidel ohledně motorů dnes schváleny nebyly

Změny pravidel ohledně motorů dnes schváleny nebyly

Posledních pár desítek hodin mají týmy na to, aby se dohodly na změnách v oblasti pohonných jednotek. Na schůzce v Londýně k dohodě nedošlo.

V Londýně dnes proběhla schůzka šéfů týmů, Ecclestona a Todta. Na stole bylo více témat – nová aerodynamická pravidla, testy nových pneumatik ale také možná nejproblematičtější záležitost v podobě změn pravidel okolo pohonných jednotek.

Zadání bylo jasné: lepší zvuk, dostupnost pro všechny, menší rozdíly a hlavně nižší ceny pro zákazníky.

Autosport a Motorsport.com informují, že k dohodě nedošlo. Strategická skupina sice dopoledne nějaká řešení našla, ale Komise F1 k dohodě nedospěla. Podle Motorsport.com byl problém v tom, že na jednání nedorazili někteří zástupci – Komisi F1 tvoří zástupci týmů, FIA, FOM, některých sponzorů a promotérů. Právě posledně jmenovaní chyběli.

Předpokládá se, že jedním z řešení bude snížení počtu pohonných jednotek, které může jezdec beztrestně použít během sezóny, na tři a to nejspíše od roku 2018.

Týmy se musí dohodnout do konce dubna, takže jim zbývá už jen několik dní. Hlasování může proběhnout i elektronicky.

V případě, že se týmy nedohodnou, může se na stůl vrátit téma alternativního motoru. 

Pokud jde o změny aerodynamických pravidel, tam se týmy na změně svých předešlých rozhodnutí nedohodly, takže vše směřuje k radikálním změnám v příštím roce.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud