Změny v McLarenu finišují

Změny v McLarenu finišují

V McLarenu probíhají od letošního roku velké změny, které mají tým vrátit zpět na vrchol. Příští rok přijde se svými motory Honda a je docela možné, že když ne v příštím tak v dalším roce dorazí i nová jezdecká posila. To vše je ještě daleko, změny uvnitř týmu ale podle Erica Boulliera finišují.

Podle Boulliera se v McLarenu zaměřili zejména to, na co se zaměřuje nyní i Mattiacci u Ferrari – aby jednotliví lidé a týmy společně lépe komunikovali a spolupracovali.

„Jsou to ti sami lidé, kteří vyhráli mnoho, mnoho závodů a mistrovství světa,“ řekl Boullier pro Autosport.

„Je to o tom, proč nedokáží pracovat společně a dosahovat stanovené cíle. Je to především o kultuře a návratu správného vedení, správného managementu a nastavení správných procesů. Bude to nějakou dobu trvat, může to zasáhnout některá ega, ale v týmu dojde ke změnám, protože musíme zavřít knihu a začít znovu. Chceme být úspěšní jako dříve. McLaren má velmi úspěšné dědictví, takže nebudeme začínat od nuly.“

Velká část změn už podle Boulliera proběhla. „Myslím, že už jsme daleko. Není to zcela hotové, ale brzy bude.“

Podle Boulliera bude ale návrat na vrchol obtížný. „Je to vždy těžké zastavit sestupnou spirálu, ale zdá se, že se nám to povedlo. Víme, že to chvíli potrvá, než se vrátíme na vrchol. Musíme být realisté, ale teď to alespoň vypadá, že se vracíme nahoru. Myslím, že do konce roku bude 95 procent hotovo a základy pro McLaren pro příštích 10 let budou na svém místě.“

McLaren se už dříve nechal slyšet, že nehodlá ukončit vývoj letošního vozu. Po letní přestávce prý nasadí velký upgrade.

Týmu dnes patří v šampionátu šesté místo. Dohnat pátou Force Indii nebude těžké, McLaren ztrácí jen bod, ale Williams už bude tvrdší oříšek. 

Doporučujeme

Články odjinud