Do formule 1 by se Kubica mohl vrátit jako testovací jezdec Pirelli

Do formule 1 by se Kubica mohl vrátit jako testovací jezdec Pirelli

Sportovní šéf Pirelli Paul Hembery by rád umožnil Robertu Kubicovi znovu usednout do F1, pokud se polský jezdec dostatečně zotaví.

Kubica se po své nehodě z rallye vrátil do soutěží v minulých týdnech, když závodil opět v rallye. Chtěl by se vrátit i do formule 1, ale zatím neví, jestli se mu na to dostatečně uzdraví pravá ruka.

Pokud ano, dát mu příležitost by bylo ochotné Pirelli, a to v roli testovacího jezdce v příští sezóně. Jaime Alguersuari, který pro Italy testuje letos, naznačil, že se příští rok vrátí do závodního kokpitu.

"Je pravděpodobnější, že s Robertem budeme pracovat spíš v rallye než v F1, ale uvidíme," uvedl Hembery. "S Robertem jsem delší dobu nemluvil, ale pracujeme na několika projektech, do kterých by se mohl zapojit, takže by to možné bylo."

"Nevím, jestli by to v tuto chvíli mohl dělat. Ale on je ten typ člověka, kterého by rok s námi postavil do dobré pozice pro návrat v roce 2014, pokud to fyzicky zvládne. Bylo by skvělé, pokud bychom to mohli uskutečnit."

Jak už Hembery řekl, klíčová bude Kubicova fyzická kondice. Ovšem pokud mu umožní jízdu s vozem F1 naplno, dá se očekávat, že uspořádat pro něj test s dva roky starým vozem bude ochotný i některý z týmů. U Pirelli by jezdil s renaultem z roku 2010, tedy s posledním monopostem, se kterým závodil.

Doporučujeme

Články odjinud