Ecclestone potvrdil, že Indie příští rok vynechá

Ecclestone potvrdil, že Indie příští rok vynechá

Grand Prix Indie se pojede letos na podzim a znovu pak až v první polovině sezóny 2015. Důvodem jsou změny, které je třeba udělat v kalendáři.

Ecclestone chtěl v kalendáři 2014 přesunout Indii do prvního pololetí, aby na podzim uvolnil místo pro GP Ruska. S pořadateli se ale nakonec dohodl na jiném řešení.

"Když jsme podepsali pětiletou smlouvu s Jaypee (pořadatelská společnost), chtěli jsme do Indie v první polovině roku a Jaypee chtělo říjen," vysvětloval Ecclestone pro IANS.

"Tenkrát jsme jim vyhověli, ale teď to vypadá, že budeme mít závod na začátku roku 2015. Bylo to moc blízko (závod na ke konci roku 2013 a další hned na začátku roku 2014). Proto si po diskuzích s promotérem myslíme, že je nejlepší nemít závod v roce 2014 a mít ho v roce 2015. Indii budeme muset zařadit k těm čtyřem podnikům v regionu Asie a Pacifiku."

Šéf formule 1 potvrdil, že také žádá řešení daňové otázky. Indové by si neměli nárokovat žádné části z příjmů týmů. "Doufám, že to pořadatelé vyřeší co nejdříve," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud